Meer mobiliteit en minder administratie in de GGZ

Ambulante zorg blijft groeien in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) door de beddenafbouw die al jaren aan de gang is. Daardoor komt de behandelaar steeds vaker bij de patiënt thuis. Om de behandelaar te ondersteunen op administratief vlak slaan CareConnections en Code24 de handen ineen. “Wij bieden een alles in één Zorgapp die de administratieve last van de behandelaar drastisch verlaagt. Code24 zorgt ervoor dat de data ontsloten wordt uit het elektronische dossier zodat wij informatie hebben om te tonen en te verwerken in de Zorgapp”, aldus Jos Koppelaar, oprichter CareConnections.

Mobiliteit

“De patiënt zit meer in de wijk. Het is daarom van belang dat de behandelaar die bij de patiënt langskomt alle benodigde informatie bij de hand heeft”, vertelt Martin van de Meer, eigenaar van Code24. “Het mobiel ondersteunen van de behandelaar is momenteel nog lastig omdat veel systemen gesloten zijn. Code24 heeft een techniek ontwikkeld waarmee gesloten systemen opengemaakt worden. Hierdoor is het mogelijk om informatie uit te wisselen met de Zorgapp. Wij hebben de samenwerking met CareConnections gezocht. CareConnections is een bekende partij in de Zorg en heeft veel ervaring met het mobiel ondersteunen van de behandelaar, Code24 ontsluit alle benodigde data uit het systeem van de klant. Zo is alle informatie van de patiënt direct inzichtelijk in de Zorgapp. Hier is de behandelaar echt mee geholpen.”

Medicatie

“Dankzij slimme stekkers is niet alleen alle informatie uit het elektronische dossier beschikbaar, maar die van het hele applicatielandschap”, aldus Jos. ”Neem bijvoorbeeld medicatiefouten. In de Zorgapp heb je altijd de actuele medicatie aftekenlijst van de apotheek van de patiënt in de app. Ook dubbele medicatie controle is in de Zorgapp verwerkt. Via de app stuur je een foto van de aftekenlijst en de medicatie die toegediend gaat worden aan een collega. Hij of zij krijgt een bericht in de app, zodra deze is geaccordeerd mogen de medicijnen toegediend worden. Op deze manier maak je een duur en ingewikkeld proces een stuk makkelijker”, aldus Jos.

EPD

Elektronische patiëntinformatie zou eenvoudig uitgewisseld moeten worden. Martin: ”Als de informatie makkelijk uit te wisselen is bespaart dit een hoop kosten, verbetert de zorgverlening en draagt daarmee bij aan de kwaliteit van leven van de patiënten. Informatie uit het EPD is niet altijd makkelijk te ontsluiten. Daar stappen wij in. Om voor een makkelijke en veilige gegevensuitwisseling te zorgen waardoor de administratieve last van de behandelaar een stukje lichter wordt”.

Over Code24

Code24 is een software leverancier die actief is bij een groot aantal GGZ organisaties. Hierbij levert Code24 een compleet op moderne technologie gebaseerd GGZ-dossier bestaande uit slimme toepassingen die ook los af te nemen zijn en perfect integreren in het bestaande EPD landschap van een organisatie. Met de technologie van Code24 beschikt een organisatie over één overzichtelijk en compleet beeld van alle medische gegevens van patiënten, zélfs als deze informatie uit verschillende systemen komt.

Inspiratie rechtstreeks in je mailbox?

Laat je naam en e-mail adres achter en je bent direct op de hoogte van artikelen, tips, blogs en ons laatste nieuws.

informatie

Download de
brochure

demonstratie

Maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken