Persoonlijke blog van Jos: Ketenintegratie als nieuwe standaard in de zorg

Vier jaar geleden ben ik begonnen met CareConnections met een duidelijk doel voor ogen. Ik wilde een bijdrage leveren voor meer tijd en aandacht voor goede zorg. Toen mijn schoonvader ziek werd, kwam ik erachter dat het primaire proces van de zorg niet toegankelijk en eenvoudig was. Daar wilde ik iets aan doen en zo ontstond CareConnections. Met mijn passie voor technologie en hart voor de zorg, was mijn doel om de zorg eenvoudiger en efficiënter te maken. De zorg weer terug te brengen naar waar het eigenlijk voor bedoeld is: de mens!

Minder administratie en meer tijd voor de cliënt. Meer inzicht voor de cliënt, verwant en mantelverzorger om de zelf- en samenredzaamheid te bevorderen. Met als focus ketenintegratie en automatisering van de verschillende zorgprocessen te laten functioneren in een locatie onafhankelijke app.

Ketenintegratie als nieuwe standaard

Mijn visie is dat ketenintegratie de nieuwe standaard moet worden in de zorg. Het wordt namelijk een steeds grotere uitdaging om betaalbare en rendabele zorg te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De samenwerking tussen organisaties binnen de zorgmarkt, maar ook daarbuiten, wordt veel belangrijker. Alleen door de handen ineen te slaan met andere zorgaanbieders ontstaan oplossingen die een grote bijdrage leveren aan kwaliteit, kostenbeheersing en veiligheid in de zorg.

Onze oplossingen

Onze Zorgapp faciliteert alle informatie uit verschillende bronsystemen, zodat de zorgverlener nog maar met één app hoeft te werken. Daar komt alle informatie samen en is altijd actueel. Dit doen we door bronsystemen van andere zorgaanbieders te integreren en dit doen we ook de applicaties in het applicatieslandschap binnen de zorgorganisatie. Zo is de zorgverlener beter geïnformeerd, hebben zij meer overzicht over het hele zorgproces en hoeven ze minder handelen uit te voeren. Daarmee ontstaat niet alleen meer tijd voor de echte zorg, maar ook de kwaliteit van zorg en de doelmatigheid gaat omhoog. Met de app Eva! faciliteren wij de participatie tussen de cliënt, verwant en mantelzorger. Zo heeft iedereen inzicht in onder andere het zorgplan, rapportages en cliëntagenda . Hiermee stimuleren wij de zelfregie en de optimalisatie van de transparante communicatie met de zorgmedewerker. Met alles wat wij doen bij CareConnections, ligt een grote focus op automatisering. Dit is waar we dagelijks mee bezig zijn.

Meld je gratis aan voor de Zorg & ICT Beurs 
Graag vertel ik je er meer over op de Zorg & ICT beurs van 12 t/m 14 maart. Meld je gratis aan voor deze beurs en kom bij onze stand 11BO17 langs voor een kop koffie of thee en een leuk gesprek over innovatie mogelijkheden.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken