Persbericht: NControl draagt nCare over aan CareConnections

NControl heeft een overeenkomst gesloten met CareConnections voor de overname van het digitaal toedienregistratie- en voorschrijfsysteem nCare.

Aanleiding 

NControl BV is onderdeel van de Mosadex Groep en is de ontwikkelaar en exploitant van nCare. De afgelopen jaren is gebleken dat nCare voor Mosadex van minder strategisch belang is dan aanvankelijk ingeschat. Mosadex wil zich primair richten op de ondersteuning van apotheekhoudenden en heeft niet als doelstelling om ook in de VVT-markt met software-producten het onderscheid te maken. Om die reden draagt NControl nCare over aan CareConnections. NControl heeft er alle vertrouwen in dat nCare bij CareConnections in goede handen is en verwacht dat de continuïteit van nCare in de toekomst geborgd is.

Automatisering van de keten 

Jos Koppelaar, directeur CareConnections: “Met de overname van nCare kunnen we nu ook de integratie van het medicatieproces vormgeven en daarmee de communicatie in de keten optimaliseren. Op dit moment wordt er in veel gevallen nog gebruik gemaakt van papieren aftekenlijsten voor het medicatieproces. Dit proces kan nu meer geïntegreerd worden in het zorgproces. Ons doel is de automatisering van de keten te integreren in het zorgproces middels één gebruiksvriendelijke Zorgapp”. nCare blijft ook als losse applicatie beschikbaar.

Geen gevolgen voor zorgorganisatie en apotheek

Voor de ruim 150 klanten van nCare – zorginstellingen en thuiszorgorganisaties – verandert er niets. Ook de 500 aangesloten apotheken kunnen blijven werken met nCare zoals ze gewend zijn. Door de overname door CareConnections komt er meer ontwikkelcapaciteit beschikbaar, zodat wensen en doorontwikkelingen sneller gerealiseerd worden. NControl en CareConnections benaderen in de komende maanden aangesloten apotheken en zorgorganisaties voor nadere toelichting over de overdracht van nCare.

Over NControl 

NControl BV ontwikkelt en exploiteert innovatieve (software)concepten voor ruim 800 zelfstandige apotheken op het gebied van zorg, inkoop/logistiek en declaratieverkeer. NControl is onderdeel van Mosadex Groep.

Over CareConnections

CareConnections werkt met veel passie aan het optimaliseren van het primaire proces in de Zorg. Middels eenvoudige apps wil CareConnections de zorg beter maken, met als doel “Meer tijd en aandacht voor goede zorg”. De laatste jaren staan bij CareConnections in het teken van het vereenvoudigen van de registratie van de dagelijkse cliëntinformatie en het inzetten van innovatieve technieken, zoals spraaksturing. Ons doel is met één gebruiksvriendelijke Zorgapp de zorgprofessional centraal te zetten en de communicatie in de keten te optimaliseren. Inmiddels werken al ruim 60 organisaties met ruim 20.000 zorgmedewerkers met de Zorgapp en de cliëntenapp Eva! van CareConnections.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. 

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken