Persbericht: Zia vereenvoudigt zorginkoop- en administratieproces van 33 stappen naar 10 stappen bij Gemeente Bronckhorst.

De zorg vereenvoudigen dat is de wens die leeft in de zorg en ook nodig is om de vergrijzing in Nederland aan te kunnen. De regeling Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) maakt het mogelijk huishoudelijke hulp in te kopen tegen een gereduceerd tarief. Het kopen, uitreiken, administratief verwerken en financieel afhandelen van de HTT-bonnen kent nu vele stappen in het proces. Dit kan slimmer en sneller door een ketenintegratie en zo kwam de gemeente Bronckhorst, samen met zorgaanbieder Markenheem uit bij Zia met twee van haar toeleveranciers CareConnections en Ledger Leopard. Gezamenlijk bundelen zij hun krachten en bieden zij dé oplossing om de zorginkoop- en administratie in Nederland fundamenteel te innoveren.

De zorginkoop werd in 2015 bij de gemeentes ondergebracht. Voor het inregelen van het zorginkoopproces kreeg iedere gemeente zelf de verantwoording. Iedere gemeente heeft zo een eigen proces ingericht. Dit vraagt om moeilijkheden, omdat zorgorganisaties meestal met meerdere gemeentes werken en de processen van de gemeentes niet met elkaar overeenkomen. ‘’Met onze ketenoplossing, gebaseerd op blockchain, lossen wij dit probleem op. Via de blockchain koppelen we de administraties en kijkt iedereen samen naar één versie van de werkelijkheid, waarin in één keer real-time wordt geadministreerd en uitbetaald. Zo wordt drastisch het liquiditeitsprobleem van zorgorganisaties teruggedrongen en zijn de administraties van de gemeentes en zorgorganisaties foutloos’’, aldus Joost Helbo, Directeur van Zia.

Van meerdere administraties, naar één administratie

Zia kiest voor een stelselmatige verandering. De administratie van de zorgorganisatie en van de gemeente wordt weggehaald en samengebundeld in de blockchain. Door van tevoren met elkaar in het smart contract van de blockchain beslissingen vast te leggen, is het niet meer nodig om facturen naar elkaar te versturen en kan gelijk overgegaan worden tot betaling. Dit haalt een hele hap uit het proces weg. Met de blockchainoplossing is er ook geen accountantsverklaring meer nodig, omdat het administratie- en facturatieproces goeddeels verdwijnt of wordt overgenomen door de gegarandeerde werking van de blockchain. De accountant hoeft alleen bij het contract het mechanisme van de blockchain goed te keuren en de uitkomst wordt gegarandeerd door de blockchain.

Van procesbeheersing naar ketenintegratie 

“De tijd dat organisaties het beste het alleen kunnen oplossen, ligt definitief achter ons. Iedere ketenpartner heeft belang bij het goed functioneren van de totale keten. Anders gezegd, iedere ketenpartner heeft belang bij het leveren van een maximale toegevoegde waarde voor de eindklant tegen minimale kosten. Met ondernemerschap en doortastendheid pak je het probleem aan waar het echt nodig is. De ketenintegratie van Zia is samengesteld door de software te laten bouwen door Ledger Leopard en de frontend te laten ontwikkelen door CareConnections. We maken dankbaar gebruik van de ervaringen van beide bedrijven. Ledger Leopard in de wereld van blockchain en CareConnections door hun uitgebreide ervaring met de zorgprocessen en koppelen met back-end systemen”, aldus Joost Helbo, Directeur van Zia.

Informatie over de organisaties 

Zia

Zia is een commerciële marktpartij met vergaande kennis van de zorg en het sociale domein die een oplossing biedt op basis van blockchaintechnologie waarmee vergaande innovaties kunnen worden doorgevoerd in alle administratieve processen tussen zorgaanbieder en gemeente op het gebied van JW en WMO.

CareConnections

CareConnections streeft naar meer tijd en aandacht voor goede zorg. Dit wordt bereikt door slimmer en efficiënter te werken. Minder administratie en meer tijd voor de cliënt en door zelfregie van de cliënt, verwant en mantelzorger te stimuleren. CareConnections gelooft sterk in ketenintegratie en koppelt verschillende systemen in de apps.

Ledger Leopard

Ledger Leopard is een gerenommeerde techniekpartij die zich specialiseert in ‘enterprise ready’ blockchain oplossingen. Ze helpen organisaties zich oriënteren op blockchain technologie en leveren gedecentraliseerde web en mobiele toepassingen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op! 

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken