Zo creëert IT meer tijd
voor goede zorg

null

Marc Hesen, bestuurder bij Prezzent, is altijd op zoek naar hulpmiddelen die het werk binnen de organisatie makkelijker maken. Voor het eenvoudiger maken van de noodzakelijke registraties van medewerkers bij cliënten kwam hij uit bij de Zorgapp van CareConnections. Het pilotproject met de nieuwe applicatie is inmiddels succesvol afgerond. Zowel begeleider, cliënt, teamleider en bestuurder zijn erg tevreden over het werken met de Zorgapp.

cl01a_8356

“Ik heb nu veel meer tijd voor Theo”, zegt begeleidster Joke van Helden, wijzend naar haar cliënt die aan de andere kant van de tafel zit. “De Zorgapp bespaart me zeker een half uur per dag. Eerder moest ik alles onthouden of direct in een schriftje opschrijven en later invoeren. Maar nu schrijf ik samen met mijn cliënt de rapportage, direct waar hij of zij bij zit. Dat levert veel tijdswinst op, maar is tevens veel minder foutgevoelig. Bovendien blijkt dat de meeste cliënten het ook heel prettig vinden om te weten wat ik over hen schrijf. Ik vraag dan bijvoorbeeld aan de cliënt: ‘Verwoord ik nu je gevoelens op een goede manier?’ Zo doen we het echt samen.”

Theo is het zichtbaar met zijn begeleider eens. “Ik vind het heel leuk”, zegt Theo. “En het scheelt voor de begeleiders veel werk denk ik. Ze (de begeleiders) draaien hun tablet om en dan kan ik zo meekijken wat ze schrijven. Dat vind ik prettig.” Ook merkt Theo dat de begeleiders veel beter op de hoogte zijn van zijn situatie met invoering van de Zorgapp. “De begeleider die ’s avonds komt weet het als ik bijvoorbeeld ’s middags over mijn toeren ben geraakt. Dat hoef ik dan niet meer te zeggen.”

cl01a_8428

Meer lezen?

Download de hele case

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

informatie

download de
brochure

demonstratie

maak een afspraak
voor een demo

Begin met typen en druk op enter om te zoeken